AcasaÎnregistrareConectare
Notă: Vă rugam ca atunci când problema dvs. a fost rezolvată să editaţi mesajul şi să adăugaţi icon-ul . Mulţumim!

Distribuiţi
 

 Despre droguri!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator In jos 
AutorMesaj
JunckY

Administrator

Administrator
JunckY

Mesaje : 1773
Data de inscriere : 15/12/2014

Despre droguri! Empty
MesajSubiect: Despre droguri!   Despre droguri! I_icon_minitimeVin Ian 09, 2015 6:16 pm

De ce iau copiii/tinerii droguri?


Motivele pentru care copiii/tinerii recurg la droguri sunt multiple, diferite pentru fiecare caz în parte. Daca, totusi, este sa gasim niste aspecte comune, acestea ar fi:
curiozitatea;
presiunea anturajului, teribilismul;
placerea;
insuficienta cunoastere a consecintelor (lipsa de informare)
carente afective;
lipsa de comunicare cu parintii (familia);
stari depresive.
Cum iti dai seama daca un tanar se drogheaza?



Un copil care se drogheaza incepe sa se ascunda de parinti, este posibil sa schimbe anturajul, sa isi faca "prieteni" noi si sa renunte la cei vechi, este mai obosit, mai agitat, mai putin interesat de scoala, "pierde" bani si obiecte personale, iar, in cele din urma, este posibil sa fure din casa pentru a plati drogurile.

Care este urmatorul pas pe care trebuie sa il faca un parinte in momentul in care afla ca copilul sau consuma droguri?
Oricat de cutremurator ar parea, primul pas pe care trebuie sa-l faca parintele unui consumator de droguri este sa accepte ca copilul sau se drogheaza. Multi parinti incearca sa evite acest moment, pierzand, astfel, timp pretios pe care l-ar putea folosi ajutandu-si copilul. A accepta inseamna sa intelegi ca propriul copil trece printr-o situatie dificila, ca nu ai fost acolo (sau el nu te-a perceput ca fiind prezent) cand a avut nevoie de tine, ca exista o bresa in comunicarea dintre voi, ca are nevoie de multa dragoste si de ajutor. De abia dupa aceea, parintele, impreuna cu copilul, se pot adresa unui consilier / institutii specializate.
Cum se trasforma viata unui copil care consuma droguri?



Depinde de drogurile consumate. In cazul drogurilor "usoare" (marihuana, hasis) viata copilului nu se transforma intr-o masura prea mare. El stie ca face un lucru nepermis si invata sa se ascunda de parinti, se considera mai matur decat este in realitate. Poate ca este aceeasi transformare pe care ar da-o consumul de tutun sau alcool. Se pierde, in general, bucuria copilariei. Cand se instaureaza dependenta, copilul devine preocupat (cauta in permanenta mijloace pentru a avea drogul la indemana), se obisnuieste cu durerea (sevrajului), nu mai este interesat de invatatura, ajungand sa aiba mari lacune informationale si probleme scolare, relatiile sale de prietenie ajung sa fie superficiale. Organismul sau fiind inca in crestere, consumul de droguri ii afecteaza dezvoltarea fizica si psihica. Copilul devine mai agitat, mai anxios, mai neincrezator in sine.

Care sunt cele mai utilizate droguri de catre tineri? Dar cele mai periculoase?
Conform unui studiu realizat de Agentia Nationala Antidrog in anul 2007, cele mai utilizate droguri in Romania sunt, in ordine: cannabis, ecstasy, heroina, halucinogene, cocaina (in ambele forme - baza sau crack). Toate drogurile dau dependenta. Cel mai periculos este, insa, heroina, a carei dependenta se instaureaza doar dupa cateva doze.
Dupa cat timp se creeaza dependenta de droguri?



Exista doua feluri de dependenta: fizica si psihica. Si, din nou, aceasta depinde de drogurile consumate. In cazul cannabisului (hasis, marihuana), dependenta fizica de substantele active nu a putut fi demonstrata pâna în prezent. Aparent, nu exista simptome de sevraj fizic pur dupa oprirea consumului. Dependenta psihica este dificil de apreciat si difera de la caz la caz. In general, persoanele echilibrate psihic, cu personalitati puternice, nu manifesta dependenta la canabis. Heroina, in schimb, mai ales cand este administrata pe cale injectabila, are un potential ridicat de dependenta fizica si psihica. Multi consumatori dezvolta si o dependenta fata de seringa sau ac, indiferent de drogul administrat. Se injecteaza orice: de la comprimate dizolvate, metadona, coniac pâna la apa simpla. In cazul halucinogenelor (LSD, PCP, Psilocibina) se instaureaza obisnuinta psihica, ducand la cresterea consumului. Cocaina creaza o puternica dependenta psihica, ajungandu-se rapid la cresterea consumului, de la 0,1 pana la 15 g zilnic, uneori chiar pana la 30 g.
Care sunt fazele prin care un tanar trece, in perioada de recuperare?



Sunt cinci etape prin care trece un consumator de droguri in perioada de recuperare:
constientizarea: tanarul este din ce in ce mai constient ca are o problema cu dependenta de droguri;
deliberarea si incubatia: este primul pas concret spre recuperare, concretizat in dorinta de a explora infor###### despre adictii si recuperare, despre influenta adictiei asupra propriei vieti si a celor din jur;
explorarea activa a posibilitatilor de recuperare: in acest stadiu apare hotararea clara de a renunta la adictie; sunt studiate ideile de abstinenta, moderatie, tratament, recuperare; constituie inceputul tratamentul;
recuperare primara si reabilitare: reabiltarea implica o schimbare de perspectiva, atitudini, valori si stil de viata. In timpul acestui stadiu sunt invatate abilitati, comportamente, adoptate obiceiuri si construite relatii necesare pentru a mentine intreaga viata libertatea fata de droguri;
recuperare activa si mentinere: aceasta este recuperarea propriu-zisa. Este o etapa in care oamenii se monitorizeaza in mod activ, isi monitorizeaza sentimentele, gandurile, comportamentele, actiunile si relatiile. Acest stadiu dureaza intreaga viata.

Sursa : GhidulParintilor
Sus In jos
https://resurse-fg.forumgratuit.ro/
 

Despre droguri!

Vezi subiectul anterior Vezi subiectul urmator Sus 
Pagina 1 din 1

 Subiecte similare

-
» [JOC] Ce parere ai despre?
» Despre Linux
» Ce stiti despre OZN-uri?
» 10 mituri despre conceptie
» CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
 :: Realitate :: Viata :: Sanatate-